SLOTENMAKER DEN HAAG: ELEKTRISCHE - AUTOMATISCHE DEUROPENER TOEGANGSCONTROLE

Met de opkomst van het internet en cloud services wordt elektronische toegangscontrole van toenemend belang voor het bedrijfsleven en particulieren. Echter, voor particulieren is het niet makkelijk om een keuze te maken. Er is een dermate grote aanbod van materialen en systemen en niet alles is even nuttig of betaalbaar. A-keys | Slotenmaker Den Haag adviseert en voorziet u desgewenst van elektrische (elektronische) & automatische deuropeners. Wij baseren ons advies op gezond verstand, technisch inzicht en een luisterend oor voor de werkelijke behoeften van klanten. U kunt bij ons terecht voor:

 

 • Advies over elektronische toegangscontrole (zowel zakelijk als particulier)

 • Opbouw openers die op de deur worden gemonteerd (EffEff, CISA. Maasland)

 • Deuropeners die in de deurpost worden ingebouwd

 • Motorcilinders zoals CES-easy & CEMO systeem met afstandsbediening, bluetooth controle (voor mobiele telefoons) etc.

 • Magnetische vergrendeling (vooral toegepast in bedrijfsobjecten, bijv. ziekenhuizen)

 • Draaideur automaten voor ouderen en gehandicapten

 • Schuifdeur automaten, zoals in vliegvelden en ziekenhuizen

 • Ketting bediende deuropeners.

 • Toegangscontrole op maat voor zowel woningen als bedrijfsmatig gebruik.

 • Sluitplannen en sluitsystemen voor beveiliging en controle van personeel.

 • Toegang via de Cloud waardoor u zelfs vanuit het buitenland toegang kunt verlenen.

 • Diverse abonnementen voor toegangscontrole vanaf het internet.

 

Doorgaans gelden ketting bediende deuropeners die op de deur worden gemonteerd als zéér betrouwbaar. Eern aandachtspunt is dat kettingen met behulp van een kleerhanger kunnen worden geopend als er een brievenbus in de buurt is. Derhalve moeten kettingen worden afgeschermd zodat inbrekers ze niet kunnen bereiken vanuit de brievenbus.

 

Deuropeners die in de deurpost worden gemonteerd bieden doorgaans geen degelijke bevestiging. De sluitkommen zijn meestal verkeerd ontworpen zodat ze niet degelijk te monteren zijn. Tevens bieden ze weinig houvast voor de nachtschoot en zijn daarom niet geschikt als degelijke maatregeld tegen braak.

 

Ouderwetse elektrische deuropeners, zoals het afgebeelde ‘ketting’ model van Eff Eff, blijken het meest betrouwbaar. Helaas zijn ze niet erg mooi. De veiligheid van dit type openers wordt vooral bepaald door de kwaliteit van het slot en sluitkom. De deuropener functioneert onafhankelijk van het slot.

 

Hoe werkt een ketting opener?

Een kettingopener wordt bediend door een veer dat gespannen wordt als de deur wordt gesloten. Ditzelfde systeem zit in elektrische oplegsloten aan de binnenkant gemonteerd. Het slot wordt in beide gevallen geopend wanneer een elektrische puls de elektromagneet aanzet. Deze zorgt ervoor dat de veer vrijkomt en de schoten van het slot schieten naar binnen. De afstelling van dit mechanisme is gevoelig. De magnetische spoelen in nieuwe deuropeners zijn helaas te licht. (Het magnetische veld is niet sterk genoeg). Oudere modellen werken doorgaans beter. Bewaar uw oude deuropeners. Wij kopen ze graag van u want er is veel vraag naar!

 

Elektronische deuropener voor inbouw / insteekslot

Elektrische deuropeners voor inbouw c.q. insteeksloten zijn er in een aantal varianten. De CESeasy biedt een makkelijk aan te brengen module. Hij wordt geleverd met een aangepaste cilinder en desgewenst met kerntrekbeslag. De deur kan zowel met behulp van een sleutel als met een transponder worden bediend (een afstandsbediening zoals voor auto's). Tevens kan het apparaat worden aangestuurd vanuit een App op de telefoon met behulp van bluetooth. En tot slot is het ook te bedienen vanuit de 'cloud' doormiddel van een uitbreidingspakket. Met dit pakket kunt u bij wijze van spreken iedereen toegang verlenen vanuit waar ook ter wereld, mits er een internet verbinding is.

Overigens is het niet zo dat elektrische deuropeners automatisch uw veiligheid verbeteren of inbraak tegen houden. Sommige elektronische toegangscontrole systemen stellen u in staat om te monitoren of deuren open en dicht gaan, en zelfs wie binnenkomt (doormiddel van een transponder met ID code). Echter, de veiligheid van het systeem wordt voornamelijk bepaald door de mechanische onderdelen. De CESeasy draait wel het slot helemaal door, en bedient zodoende niet alleen de dagschoot maar ook de nachtschoot. Dat is van belang want daardoor kan een slot niet 'geflipperd' worden.

Leverenancier CES biedt een abonnement waarmee op afstand deuren geopend en gesloten kunnen worden met behulp van de motorcilinder. Hiervoor heeft het module toegang tot het Internet nodig.

Automatische deuropeners voor Ouderen & Gehandicapten

Bent u op zoek naar een automatische deuropener die niet alleen de deur ontsluit maar ook open houdt? Dit zijn specialistische systemen waarvoor een grote mate van expertise verreist is. Hiervoor verwijzen wij u naar JMD Nederland. Het bedrijf beschikt over een ruim assortiment deuropeners die geruisloos werken. Tevens plaatst JMD deuropeners voor binnen en buitendeuren, zorgt voor montage en onderhoud volgens een langdurige garantie & onderhoudsplan. Dit laatste is vooral van belang voor mensen met een beperking. Een elektrische deuropener is voor deze groep geen overbodige luxe!

 

Elektrische Toegangscontrole met Opbouwslot uit onze eigen werkplaats:

De prijzen voor elektrische toegangscontrole producten van A-keys | Slotenmaker Den Haag zijn exclusief bekabeling, communicatie mogelijkheden (deurtelefoon / videofoon), en/of voeding. Deze kosten zijn afhankelijk van de verder overeen te komen wensen en de bestaande situatie. Alle genoemde prijzen zijn incl. montage en btw (21%). Er zijn diverse oplossingen voor elektrische toegangscontrole met een opbouwslot mogelijk. Download deze informatie in PDF.

Elektrische deuropener in de deurpost gemonteerd

Veel deuropeners worden ingebouwd in de deurpost en bedienen om deze reden alleen de dagschoot. Immers, wanneer de nachtschoot open staat (als het slot dubbel op slot is gedraaid) kan de opener niet werken.

Om deze reden is dit model deuropener vooral in gebruik in portieken, binnen deuren en om toegang te verschaffen tot ruimtes en gebouwen die continu worden bezocht, bijvoorbeeld een kantoor of artsenpraktijk.

Het nadeel van dergelijke openers is derhlave dat ze niet echt bedoeld zijn ter beveiliging van een toegang en er daarom extra bijzetsloten nodig zijn voor als niemand aanwezig is.

Deuropener ketting-model voor oplegslot

Ketting-bediende elektrische deuropeners zijn het alternatief op een touwtje om de deur te openen. Ze worden gemonteerd achter een oplegslot en aan de trekker.

 

Nadeel is dat de veer van dit model deuropener moet worden gespannen middels een ketting die aan de muur wordt bevestigd. Deze ketting is niet alleen in het zicht, het kan ook door een brievenbus heen worden gemanipuleerd om de deur te openen.

Kettingbediende deuropeners zijn doorgaans zeer betrouwbaar in gebruik. Heel af en toe moeten ze gesteld worden. Er moet uiteraard ook 12 volt stroom worden aangelegd middels een transformator, meestal in de meterkast.

Elektrische deuropener in een slot ingebouwd

Bij dit model elektrisch bediende slot is de opener ingebouwd in het slot zelf. Tijdens het openen wordt het veer in het slot aangespannen. Door een elektrische puls wordt de spanning losgelaten waardoor de schoten naar binnen schieten; het slot is open.

Dit type slot is tevens verkrijgbaar met goede kwaliteit SKG3 gekeurde cilinders en zelf met Kerntrekbeveiliging. Bediening geschiedt middels een knop aan de binnenzijde van het slot of doormiddel van een elders aangebrachte elektrische drukknop.

Net zoals andere openers heeft dit model stroom toevoer nodig van 12 volt.

Elektrische deuropener op de cilinder bediend

Dit model motorcilinder is uistekend toe te passen op bestaande insteeksloten. Werkt tevens ook op meerpuntssloten. Het slot kan van buiten zowel met sleutel als met een afstandsbediening worden bediend. Tevens kan het via bluetooth vanuit een telefoon worden bediend.

Het CES-easy systeem kan tevens worden geleverd met een module dat verbinding naar het Internet mogelijk maakt. Hiermee kan op afstand toegang worden verschaft of ontzegd.

De lengte van cilinders kan worden aangepast en het systeem wordt geleverd inclusief kerntrek beveiligd beslag.

Een ketting-opener op het bestaande Yale slot.

 • Deze werkt alleen op de dagschoot en het slot is dus met enig geweld te openen. Hij kost €210.- (Er zit 5 jaar garantie op de goede werking van de opener.) De opener wordt bij het bestaande slot geplaatst, ook de bestaande sleutel wordt gehandhaafd. Er moet bedrading met één (of meerdere) knop(pen) of een draadloze afstandsbediening bijgeplaatst worden.

 

Extra beveiligingsmogelijkheden:

 • 1a) De Sluitkom™ een uniek product van eigen ontwerp en fabricage; met koevoeten is de deur dan vrijwel niet te openen als hij op het nachtslot gedraaid is. Hij is op dat moment niet meer elektrisch te openen. Kosten: €245.- (Met 5 jaar garantie op de omwrikbaarheid van dit product en het heel blijven van uw slot bij pogingen tot braak).
   

 • 1b) Om de cilinder tegen boren en kerntrekken te beschermen hebben wij “kerntrekbeslag” (KTB) €145.-
   

 • 1, 1a en 1b tezamen worden als pakket aangeboden voor een bedrag van €470.- en geeft dan ook 5 jaar garantie op de goede werking van het slot, de sluitkom en de KTB na pogingen tot braak, (mits het slot op het nachtslot gedraaid was). Zonder nachtslot is het slot met grof geweld redelijk eenvoudig te slopen en daar zit derhalve geen garantie op.
   

 • 2) Een elektrisch oplegslot in plaats van het bestaande Yale slot. Dit slot heeft alleen een dagschoot. Deze schoot is wel veel steviger dan de dagschoot van het Yale slot, het is wat beter braakwerend, maar niet zo sterk als het standaard slot met nachtschoot op slot. Het is wel veel sterker dan het Yale slot dat alleen met de dagschoot dicht zit.
   

 • Deze oplossing kost €355.- (incl. 5 jaar garantie op de goede werking van het slot.)

 

Extra beveiligingsmogelijkheden:

 • 2a) Een sluitkom á €225.- Als het slot wordt geleverd met onze eigen sluitkom (De Sluitkom™) is de braakwerendheid veel beter, er zit echter geen garantie op de werking van het slot na zware pogingen tot braak, wel op de sluitkom. (Een zeer harde trap tegen de deur wordt NIET als zware poging tot braak gerekend, dit moet het slot met de sluitkom makkelijk kunnen incasseren.) Het slot kan dan eventueel beschadigen, het zal niet heel snel opengaan, in tegenstelling tot het Yaleslot op alleen de dagschoot die wel snel bezwijkt en de deur open laat gaan.
   

 • 2b) Om de cilinder tegen boren en kerntrekken te beschermen hebben wij KTB. á €145.-
   

 • 2, 2a en 2b tezamen worden als pakket aangeboden voor een bedrag van €595.-

 

Een kozijn-opener op het bestaande Yale slot.

 • 3) Een kozijn-opener op het bestaande Yale slot is af te raden. Er is ons eigenlijk nauwelijks een goed model meer bekend. Ze zijn relatief duur. Ze zijn zeer zwak bij inbraak en de duurzaamheid is klein, wij willen hem niet leveren.

 

Een op maat gebouwde opener, zeer zwaar braakwerend.

 • 4) Heeft geen aparte dag / nachtschoot en zit dus altijd maximaal op slot als het dicht zit en is vrijwel onverwoestbaar. Dit slot kost €885.- Deze oplossing kent geen extra’s, het heeft alles wat nodig is om een deur te openen met een sleutel of een elektrisch signaal maar ook om de deur absoluut dicht te houden als hij gesloten moet zijn. Eventueel noodzakelijke ingrepen/toevoegingen die wij noodzakelijk achten om de deur of het kozijn te versterken zijn altijd inbegrepen. Wij geven op dit slot dan ook 5 jaar onbeperkte garantie op de goede werking, ook na zware pogingen tot braak.

 

Bediening met vast opgebouwde schakelaars.

 • 5a) Schakelaars zijn er in verschillende soorten. Kosten vanaf á €15.- per stuk. Er zal een spanningsbron aanwezig zijn als er een elektrische bel zit. Anders moet deze aangelegd worden, kosten €145.- (Als er in de buurt een spanningsbron is, meestal in de meterkast.) Er moet dan bedrading getrokken worden van de opener naar de spanningsbron en naar de schakelaar(s). De kosten bedragen €8.- per meter gelegde kabel. Deze wordt zo strak mogelijk in de hoeken van wanden of plafonds gelijmd, er is weinig van te zien. Heeft U liever een kabelgoot dan kost de bedrading €19.- per meter.

 

Draadloze bediening.

 • 5b) Draadloze bediening is mogelijk. Er zal een spanningsbron aanwezig zijn als er een elektrische bel zit. Anders moet deze aangelegd worden, kosten €145.- Er moet dan wel in de buurt een spanningsbron zijn, (meestal in de meterkast.) Een ontvanger kost €165.- met één zender. Zendertjes kosten €35.- Er kunnen er 31 worden geprogrammeerd. Meestal is er wel een plaats te vinden voor de ontvanger die voldoet. Het kan een enkele keer, zeker in zware betonnen gebouwen, weleens nodig zijn om een extra ontvanger te plaatsen omdat het signaal soms niet door het beton heen kan ‘stralen’. Er moet dan bedrading getrokken worden van de eerste ontvanger naar de tweede. De kosten zijn €8.- per meter gelegde kabel. Deze wordt zo strak mogelijk in de hoeken van wanden of plafonds gelijmd, er is weinig van te zien. Heeft U liever een kabelgoot dan kost de bedrading €18.- per meter. U kan het pas weten of dit nodig is als de eerste ontvanger is geplaatst. Er is op dit moment geen simpele andere mogelijkheid om dit te testen, we hebben daar (nog) geen testsetje voor. (Maar kan misschien op redelijke termijn nog wel gerealiseerd worden. En dan is de set onder borg te lenen.)
   

  Klik op deze link voor meer informatie over de mogelijkheden die JMD Nederland biedt op het gebied van elektrische en automatische deuropening…

 

ABRUFKOSTEN & SKG*


* A-keys |
Schlüsseldienst Den Haag berechnet nur in den folgenden Fällen Abrufkosten; a) wenn ein Termin nicht rechtzeitig (mindestens 30 Minuten im Voraus) abgesagt wird, b) wenn ein Besuch erforderlich ist, um eine Situation einzuschätzen oder ein Angebot abzugeben, c) wenn ein Techniker zusätzliche Reisen unternehmen muss, um Material zu sammeln oder zu entfernen zur Reparatur. Unsere Ingenieure arbeiten so weit wie möglich ohne Schaden. Leider ist es nicht immer möglich, Türen, Schlösser und Zylinder ohne Beschädigung zu öffnen oder zu ersetzen. Der Ingenieur wird, soweit möglich, Maßnahmen zur Schadensbegrenzung ergreifen. Wenn Schäden vorhersehbar sind, informiert der Techniker den Kunden vor Arbeitsbeginn über mögliche Schäden und Kosten. Widerruft der Kunde in Anwesenheit des Ingenieurs einen Auftrag, z. B. wegen möglicher Schäden (Kosten) oder Belästigungen, werden Reisekosten fällig. Außer bei nicht rechtzeitiger Stornierung durch den Kunden selbst werden unsere Techniker immer im Voraus informieren, ob Reisekosten fällig sind. Der Techniker informiert Sie, soweit möglich, auch darüber, ob Arbeiten mit Schäden und Mehrkosten verbunden sind. Für weitere Informationen verweisen wir auf unsere Allgemeinen Geschäftsbedingungen. Aus den Preisen auf dieser Seite und auf dieser Website können keine Rechte abgeleitet werden! Die Preise auf dieser Website sind nur indikativ.
** A-Tasten |
Schlüsseldienst Den Haag liefert fast ausschließlich SKG-Ikob-zertifiziertes Material. In Ausnahmefällen wie der Reparatur und / oder dem Austausch von vorhandenen Schlössern, Beschlägen, Zylindern usw. wird kein SKG-zertifiziertes Material geliefert. Dies liegt daran, dass SKG-Ikob nicht die einzige Behörde auf dem Gebiet der Zertifizierung und der Normen ist und das Material aus der Zeit vor der Einrichtung dieser Stelle stammt. Wir liefern auch Material aus eigener Herstellung, das nicht das SKG-Zertifikat trägt. Wenn das Zertifikat kaum zur Sicherheit beiträgt, aber höhere Kosten verursacht, bieten wir unseren Kunden die Auswahl von nicht von SKG zugelassenem Material, sofern wir dies für sicher halten.


0652333817 | ⚒  0703450273 (werkplaats)

© 2018 A-keys | Slotenmaker Den Haag | Alle Rechte vorbehalten. | Post: Loosduinseweg 721, 2571AM Den Haag
IBAN NL30TRIO0254723632 | KvK 27255707 | Steuer: 140193765B01