top of page

Binnen 30 minuten ter plaatse dankzij onze snelle scooters!

Schnelle Türöffnung in Notfällen in Den Haag. Notfallen mit Schlösser, Türzylinder oder Schließanlagen werden fachgerecht  und innerhalb 30 minuten gelöst durch erfahrenen Monteure.

Dank unserer langjährigen Erfahrung in der Bereitstellung von Notschlosserdiensten in Den Haag und Umgebung wissen wir besser als jeder andere, wie wichtig es ist, den Kunden schnell und effizient zu helfen. Geschwindigkeit ist besonders wichtig im Falle eines Ausschlusses, nach einem Einbruch oder wenn ein Safe geöffnet werden muss. Um Ihnen einen besseren Service zu bieten, bieten wir Ihnen nachfolgend eine visuelle Anleitung für Scharniere und Schlösser an. Auf diese Weise können Sie Ihre Situation oder Ihr Problem schneller und einfacher kommunizieren. Zum Beispiel ...
 

 • Was ist der Unterschied zwischen einem Stützschloss und einem Einsteckschloss?

 • Wie sehe ich, ob ich eine Support-Sperre habe?

 • Wie sieht ein Einsteckschloss aus?

 • Welche Art von Einbruchschutzmaterial ist an meiner Tür angebracht?

 • Besitze ich einen Secustrip-, Zugluft- oder SKG *** -Drei-Stern-Zylinder?

 • Worauf muss ich achten, wenn ich einen Schlosser anrufe?

 • Was ist eine schließende Schüssel?

 • Was für einen Zylinder habe ich?

 • Habe ich einen Stiftschlitz und wie sieht das aus?

 • Wo sehe ich die Marke oder den SKG-Wert auf meinem Schloss oder Zylinder?

 • Wie messe ich ein Schloss oder einen Zylinder?

 • Wie gebe ich die Maße eines Schlosses oder Zylinders an einen Schlosser weiter?

SLEUTEL AFGEBROKEN IN SLOT

Is uw sleutel in het slot of cilinder afgebroken? Het kan helaas dat een sleutel door ouderdom of slijtage afbreekt. Kontroleer regelmatig uw sleutels om te zien of er geen haarscheuren in zitten. En let op dat een sleutel gemakkelijk en soepel draait in het slot. Is dat niet het geval, dan kunt u beter een slotenmaker laten komen om te kijken of er niet iets mis is met het slot of de cilinder zelf.

Is uw sleutel afgebroken? Vaak kunnen we alsnog de deur openkrijgen. Onze monteurs beschikken over speciaal gereedschap om een afgebroken sleutel uit de cilinder te verwijderen. Verwijderen van een afgebroken sleutel kan meestal schadevrij.

Is uw sleutel afgebroken? Gooi het niet weg! Soms kunnen we met een oude sleutel een nieuwe voor u snijden. Bel daarvoor de werkplaats en maak een afspraak.

DEURPOST BESCHADIGD?

Is uw deur geforceerd? Heeft de politie uw deur ingeramd? Hebben inbrekers de deur met bruut geweld ingebroken? Dan is er grote kans dat uw deurpost beschadigd is.

Veel mensen vergeten dat deurpost en sluitkom een integraal geheel vormen met deur en slot. Een duur slot en krachtige deur zijn niet voldoende om inbrekers tegen te houden. Een slot moet namelijk ergens in de deurpost vallen om dicht te blijven. Als de deurpost rot is, onvoldoende houvast biedt, of als de sluitkom niet goed is bevestigd, dan kan uw deur makkelijk worden geforceerd.

A-keys | Slotenmaker Den Haag voorziet u desgewenst van materialen die zwakke plekken in deurpost en slecht bevestigde sluitkommen verbeteren. Wacht niet met dit soort problemen met sloten en beveiliging aan te pakken! De gelegenheid maakt de dief!

CERTIFICAAT CILINDER

Heeft u een certificaat cilinder of sleutel? Maakt uw sleutel deel uit van een sluitplan? (Gebruikt u de sleutel voor zowel uw eigen woning/appartement als een gezamenlijke voordeur of parkeer garage?)

Een certificaat cilinder is bedoeld om kopieren van sleutels door derden te voorkomen. Om een kopie van uw sleutels of cilinder te maken heeft u de bijbehorende certificaat pas nodig.

Certificaat cilinders zijn duur, en het kopieren van sleutels naderhand ook. Wilt u een certificaat cilinder, laat dan voldoende sleutels maken. Nabestellingen zijn niet meteen klaar.

Wilt u een slot laten openen dat deel uitmaakt van een sluitplan, houd er rekening mee dat u niet zomaar weer een passende cilinder hebt. De certificaat houder (huisbaas of VVE) moet een nieuwe cilinder leveren.

PENSLOT / STEEKSLOT

Een penslot of 'steekslot' wordt als bijzetslot gemonteerd. Een penslot herkent u aan de twee pennen die uit de zijkant van de deur steken. Aan de buitenzijde ziet u slechts het ovale rozet met twee schroeven. Alleen LIPS pensloten hebben heel soms een rechthoekige beslag van gehard staal.

Pensloten worden bediend met een langwerpige sleutel met aan drie zijden tanden. Een zijde is blank en is slechts bedoeld om u eraan te herinneren om de sleutel in de juiste stand in het slot te steken.

Pensloten zijn goedkoop en werken redelijk tegen inbraak. Echter, dit type slot heeft veel mankementen waardoor het erg gauw vastloopt. Zelfs de SKG twee sterren gekeurde pensloten zijn uiterst kwetsbaar.

SECUSTRIP / VEILIGHEIDSSTRIP

Heeft u tussen deurpost en deur een secustrip c.q. 'veiligheidsstrip' of 'antiinbraakstrip? Het is goed om dit te vermelden als u problemen met deur of slot wilt doorgeven aan de monteur.

Veel mensen denken dat een secustrip de veiligheid aanmerkelijk verbetert. In de praktijk blijkt dit nauwelijks te helpen bij braak preventie. Secustrip maakt het weliswaar moeilijker om een 'flipper' kaart tussen de deur en deurpost te krijgen, maar dit kan op veel eenvoudigere wijze worden voorkomen.

Secustrips zijn bovendien heel gevaarlijk als u kinderen heeft. Wie ooit zijn vingers tussen de strip heeft gekregen tijdens het sluiten van de deur weet hoe pijnlijk dit is! Bovendien ruineert u uw deur met de schroeven. De gaten blijven zichtbaar, zelf na verwijdering!

KERNTREKBESLAG

Heeft u kerntrekbeveiliging c.q. kerntrekbeslag? Dit 'KTB' beslag voorkomt trekken en boren van de cilinderkern met behulp van een meedraaiend schijf van gehard staal.

Kerntrekbeslag verhoogt de brandwering certificatie naar SKG*** sterren, zelfs wanneer de cilinder erachter slechts twee sterren heeft.

Het is van belang dat u aan de monteur doorgeeft of u wel of niet SKG*** gekeurd beslag hebt en van welk materiaal het is. Vooral roestvaststaal is moeilijk shade vrij te openen.

Kerntrekbeveiliging is op zich geen garantie tegen inbraak maar is een inbraak vertragende maatregel die het moeilijker maakt om een slot snel te openen. Helaas sneuvelt het beslag bij verwijdering, ook door een slotenmaker!

OPLEGSLOT (LIPS, YALE ETC)

Ziet uw slot er aan de binnenzijde van de deur zo uit? Dan heeft u een oplegslot c.q. opbouwslot.

Er zijn in Nederland diverse merken oplegslot gangbaar: LIPS, Yale, Zeiss-Ikon, Nemef en merkloze rommel van de bouwmarkten.

Kenmerkend voor een oplegslot is dat het met een trekker wordt geopend aan de zijkant van het slot kast.

Een oplegslot kan links of rechts gemonteerd zijn! Dat is belangrijke informatie voor de monteur.

Let daarnaast op het merk. Meestal staat het merk van het slot op de cilinder.

INSTEEKSLOT

Ziet uw slot er aan de binnenzijde van de deur zo uit? Heeft u aan de binnenzijde een deurkruk? Dan heeft u een insteekslot c.q. inbouwslot.

Let op! Insteeksloten kunnen ook "meerpuntssloten" c.q. "driepuntssloten zijn. Dit soort slot heeft meerdere "schoten" die de deur boven en onder vergrendelen in de deurpost.

Een insteekslot wordt bediend doormiddel van de deurkruk aan de binnenkant van de deur en door een sleutel, welke de "cilinder" bedient. De cilinder, ook wel profielcilinder genaamd, kan in zijn geheel worden verwijderd zonder het slot te verwijderen.

PROFIELCILINDER

Wanneer u dit ziet heeft u waarschijnlijk een profielcilinder. Profielcilinders worden gemonteerd in een insteekslot. Deze cilinders kunnen worden verwijderd en geplaatst zonder het slot te verwijderen.

Profielcilinders zijn er in verschillende lengtes naar gelang de dikte van de deur en het beslag.

Tevens zijn profielcilinders verkrijgbaar in verschillende modellen, bijvoorbeeld uitgerust met een knop aan de binnenzijde.

Van belang is tevens de vraag of een cilinder gecertificeerd is. In Nederland bestaan voor cilinders de zogenaamde SKG ster certificaten oplopend van SKG* tot SKG***. 

SLOT OF CILINDER METEN

De afmetingen van sloten en cilinders zijn heel belangrijk! Het ombouwen van een slotgat om een nieuw slot te plaatsen kost tijd en is derhalve duurder dan het vervangen ervan voor een zelfde model of een die gelijke afmetingen heeft.

Helaas weten veel mensen niet hoe ze een slot of een cilinder zelf moeten opmeten. Bij een insteekslot gaat het niet alleen om de afstand tussen deurkruk en cilinder (de PC maat) en de afstand tussen zijkant deur en de cilinder (doonrmaat). Houd rekening met de afmetingen van de slotkast, en de voorplaat.

Deze afmetingen zijn van belang voor het goed passen van het slot in de deur en deurpost. Tevens ook van belang voor de afmetingen van deurbeslag (al dan niet SKG gekeurd).

Wanneer een monteur moet voorrijden om een slot of cilinder op te meten kan hij u daar extra voor rekenen. Houd daar rekening mee en vraag altijd van tevoren of dit het geval is.

FIETSSLOT OPENEN DEN HAAG

Is uw fietssleutel kwijt, gebroken of heeft u andere problemen met een fietsslot in Den Haag? Helaas komt het vaker voor dan u denkt. In het Centrum van Den Haag worden fietsen die te lang staan verwijderd. Het is dus zaak om uw fiets zo snel mogelijk te openen.

Slotenmaker Den Haag helpt u bovendien graag op weg als u problemen heeft met een scooter, bromfiets, bakfiets, snorfiets of motor. Moderne hang, ketting en beugelsloten zijn gevoelig voor storingen. Opening gaat vaak destructief; u zult een nieuw slot nodig hebben.

Voordat de monteur uw slot of ketting boort of doorsnijdt zal hij proberen hem schadevrij te openen. Dat lukt redelijk vaak. Soms is een goede smeermiddel goed, en soms lukt het met een paar klappen. Maar als u uw fietssleutels kwijt bent dan moeten we soms snijden.

Het openen van een fietsslot of ketting hoort schadevrij! Uw mooie fiets blijft heel!

OPLICHTING: WAT NU?

Bent u slachtoffer geworden van oplichting door malafide Slotenmakers? Dat vinden wij zeer spijtig voor u. Voor alle eerlijke Slotenmakers bedrijven is de opkomst van boeven praktijken van roekeloze en meedogenloze bedrijven een blamage. Temeer omdat het probleem begint bij Google. De hoge kosten van adverteren en search engine optimalisation (SEO) zorgen ervoor dat het publiek steeds meer advertenties te zien krijgt van bedrijven die oneerlijk handelen.

De zoekterm "Slotenmaker Den Haag" is al jaren geleden door ons geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. SDH werd een handelsnaam van A-keys Den Haag. Wij zijn dus als enigen onder die naam ingeschreven. Maar "Slotenmaker Den Haag" en alle varianten daarop worden overal gebruikt, ook door malafide bedrijven.

Bent u opgelicht door een slotenmaker? Lees hier meer over wat u kunt doen ...

bottom of page